Databronnen

Ockto maakt het mogelijk dat consumenten bij een groot aantal databronnen zoals overheidsinstanties, commerciële partijen en banken persoonlijke gegevens op halen en te delen voor processen waarbij deze nodig zijn. Denk hierbij aan gegevens voor de onboarding en beoordeling van klanten bij onder andere het afsluiten van een hypotheek, private lease contract, consumptief krediet of huurovereenkomst, een financieel planningsgesprek of het KYC-programma’s.

Bij de implementatie van Ockto zorgen we ervoor dat alleen de benodigde gegevens van een consument worden opgevraagd om zo te voldoen aan de AVG regelgeving.

Hier tonen wij een overzicht van de beschikbare databronnen. Met de Ockto-app kan een consument persoonlijke gegevens uit deze bronnen ophalen en via een beveiligde verbinding met een dienstverlener delen.

Databronnen Ockto

MijnOverheid:
Basisregistratie Personen (BRP)

Gegevens over een persoon zoals namen, geboortedatum, email, huwelijkse status, woonadres, woonhistorie, familie, nationaliteit, verblijfsstatus en paspoortnummer.

MijnOverheid:
Kadaster/WOZ

Gegevens over bestaande woning(en), WOZ-rapport van de gemeente en kadaster gegevens.  

MijnOverheid:
Mijn Geregistreerd Inkomen (MGI)

Gegevens over Mijn Geregistreerd Inkomen/IBRI, o.a. voor het vaststellen van inkomens van ZZP-ers.

Belastingdienst:
Vooraf Ingevulde Aangifte

Gegevens over huishoudensamenstelling, verschillende soorten inkomen, schulden en bezittingen zoals een huis, bankrekeningen en een of meerdere hypotheken.

UWV Verzekeringsbericht

Gegevens over werkgevers die tot 5 jaar terug gaan, het actuele salaris, het soort dienstverband  en eventuele uitkeringen en het gebruik van een leaseauto.

Mijnpensioenoverzicht.nl

Gegevens over de opgebouwde pensioenen door een persoon. Per pensioenfonds wordt inzicht geboden in de opgebouwde waarde.  

Logos banken

Informatie uit banktransacties

Gegevens over de gedane banktransacties van één of meerdere  bankrekeningen. Deze banktransacties worden gecategoriseerd naar uitgaven en inkomsten, o.a. vaste lasten, betaalde huur en alimentatie. Voor meer informatie ga naar banktransacties.

DUO

Gegevens over eventuele studieschulden, actuele studie’s en behaalde diploma’s van hoge scholen en universiteiten

Bureau Kredietregistratie

Toetsinformatie ten behoeve van kredietwaardigheid en KYC: VIS Toets, PEP Toets, Sanctie Toets en Insolventie Toets.

RDW

Gegevens over voer- en vaartuigen op naam, NAW-gegevens en uitgegeven rijbewijzen.

Online identificatie & verificatie

Met OcktoID kan iemand zich eenvoudig en betrouwbaar online identificeren. We gebruiken DigiD en iDIN gecombineerd, waardoor fraude zeer onwaarschijnlijk wordt.

Heb je vragen?

Wil je meer details over de gegevens die je via Ockto kunt laten delen?
Laat het ons weten via dit contactformulier en we nemen snel mogelijk contact met je op.

Auke Dirkmaat, Sales Manager Ockto

Auke Dirkmaat
Sales Manager Ockto

Actueel