Ockto bij het IIR Hypotheken Event

Op 14 & 15 februari organiseerde IIR het Hypotheken Event 2017 in het Muntgebouw te Utrecht.

Op de eerste dag faciliteerde Ockto een van de 6 “ronde thematafels”. Paul Janssen, Product Director Ockto, ging in op de kansen van de aanstaande PSD2 regelgeving voor de hypotheekmarkt. Wat betekent het voor het aanvragen en beheren van een hypotheek als banktransacties straks met een druk op de knop kunnen worden ontsloten? Zeker als die gegevens kunnen worden gecombineerd met de persoonlijk financiële gegevens die de consument vanuit de overheid kan ontsluiten?

Hoog over lijken er kansen te liggen in ieder onderdeel van het hypotheekproces:

Met 6 stellingnames werden de 40 deelnemers aan de thematafel in 2 rondes uitgenodigd om mee te denken over de gevolgen van PSD2:

  • Door PSD2 zijn hypotheekadviseurs straks overbodig.
  • AFM zal na PSD2 hogere eisen aan hypotheekadvies stellen.
  • Consumenten willen hun transactiegegevens niet delen.
  • Door PSD2 zullen Google & Facebook de hypotheekmarkt domineren.
  • Met PSD2 hebben banken voordeel t.o.v. het intermediair.
  • Door PSD2 wordt de hypotheek binnen 7 minuten in 2018 werkelijkheid.

Dat leidde tot een levendige discussie zonder eenduidige uitkomsten. Dat was dan ook niet de bedoeling van de sessie. Het ging er vooral om elkaar aan het denken te zetten. In 2017 zal men nog vaak met PSD2 worden geconfronteerd. Zeker is dat het voor alle betrokkenen in de hypotheekwereld nieuwe kansen zal geven. We zijn benieuwd wie het eerst de kans grijpt!

Actueel