Ockto sluit samenwerking met Qiy en Omniplan

Ockto, het data-aggregatie platform van Yellowtail, heeft zich aangesloten bij de Qiy Foundation en is de samenwerking aangegaan met Omniplan.

Over de samenwerking met Qiy

Om de veiligheid verder te optimaliseren is Ockto de samenwerking aangegaan met de Qiy Foundation. Via het Qiy Trust Framework kan straks iedere consument een betrouwbare verbinding leggen tussen de bronsystemen waarvan hij met Ockto gegevens wil verzamelen en de partij aan wie hij de gegevens wil doorzetten.

Binnen de Qiy Foundation geldt dat alle betrokken partijen, waaronder Ockto, allereerst hun krachten bundelen in het verrijken van het Qiy Afsprakenstelsel op organisatorisch, juridisch en technisch gebied (het Qiy schema) en vervolgens gebruik kunnen maken van hun aansluiting op de implementatie daarvan: het Qiy Trust Framework (Qiy Notes februari 2017).

Over de samenwerking met Omniplan

Omniplan heeft VRIJ ontwikkeld, een unieke online applicatie waarmee consumenten zelf kunnen bepalen hoe ze om willen gaan met hun vrijvallende lijfrente. Met VRIJ kan de gebruiker spelen met de startdatum, de looptijd en de hoogte van de uitkering. Hierdoor groeit het bewustzijn en inzicht in de consequenties van te maken keuzes. VRIJ houdt hierbij rekening met inkomsten en uitgaven, bezittingen en schulden.

Om de benodigde financiële gegevens voor het verkrijgen van inzicht zo eenvoudig mogelijk te beschikbaar te krijgen in de applicatie, is Omniplan een samenwerking met fintech Ockto aangegaan. Via de Ockto app haalt de consument veilig en eenvoudig zijn gegevens op. Hierbij gaat het in eerste instantie om de gegevens van de Belastingdienst, het UWV en Mijnpensioenoverzicht. De gegevens worden niet opgeslagen: niet door Ockto en niet door VRIJ.

Actueel