Gegevens verzamelen uit de vooraf ingevulde aangifte 2018 (VIA 2018) met de OCKTO app

Voor het aanvragen van een hypotheek, het afsluiten van een verzekering of het maken van een financiële planning zijn veel gegevens nodig over de consument en zijn huishouden. Bij het handmatig verzamelen van de benodigde documentatie gaat er veel tijd verloren aan het zoeken, verzamelen, invullen en controleren. Zonde, want deze informatie is gewoon digitaal beschikbaar bij de overheid.

Om ook de informatie van de belastingdienst goed te kunnen gebruiken is het belangrijk om de data-verzamel modules van Ockto constant up-to-date te houden. Doordat de VIA 2018 wezenlijk is veranderd, ten opzichte van de VIA 2017, was het nodig om na de aanpassing van de belastingdienst direct een update toe te passen aan de verzamelmodules. Door de afgelopen weken een uitgebreid vooronderzoek toe doen was het OCKTO team goed voorbereid en kon de update binnen 10 minuten worden gerealiseerd.

Dit betekent dat zowel de consument als de financieel adviseur nu al gebruik kunnen maken van de meest recente gegevens uit de VIA 2018.

Laatste nieuws