De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek gebruiken Ockto

Financieel advies krijgen bij de vestigingen van De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek is vanaf deze week sneller en veiliger voor de consument en adviseur. Veel benodigde informatie kan namelijk worden verzameld met de Ockto app en komt via het Faster Forward (Elements) direct beschikbaar in de adviestool (Figlo of Adviesbox).

Voor het aanvragen van een hypotheek, het afsluiten van een verzekering of het maken van een financiële planning zijn veel gegevens nodig over de consument en zijn huishouden. Momenteel gaat er veel tijd verloren aan het zoeken, verzamelen, invullen en controleren van al deze informatie. Dit is kostbare tijd voor beide partijen gedurende het geven van financieel advies. Zonde, want deze informatie is gewoon digitaal beschikbaar bij de overheid en financiële instellingen.

Betrouwbare informatie en meer gemak voor de consument
Vanaf deze week is het voor klanten van De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek mogelijk om binnen 5 minuten veel informatie digitaal te verzamelen met de Ockto app.

Voorafgaand aan een afspraak krijgt de consument een uitnodiging om zich online voor te bereiden. Via een speciale pagina op de website en de Ockto app worden de benodigde financiële gegevens verzameld bij overheidsinstanties zoals Mijnoverheid, het UWV en Mijnpensioenoverzicht. Na  toestemming van de consument komen de gegevens direct voor de adviseur beschikbaar in Figlo of Adviesbox. Daarna wordt het advies verwerkt en opgeslagen in het klantdossier in Elements. Zo maakt Ockto het proces bij CMIS Franchise (De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur) prettiger voor de consument en efficiënter voor de adviseur.

Klaar voor de toekomst
Bart Koster, directeur Sales & Operations bij CMIS Franchise: “De volgende stap is dat ook de hypotheek verstrekt kan worden op basis van deze data. Dat kan gemakkelijk omdat het originele bestand encrypted is bewaard en kan worden doorgestuurd naar de geldverstrekker.”

Meer tijd voor goed advies
Met Ockto is het verzamelen van gegevens niet alleen sneller, de kwaliteit van die informatie is ook beter. De gegevens zijn betrouwbaarder doordat ze direct afkomstig zijn van een databron bij de overheid. De financieel adviseur van CMIS Franchise heeft dus meer tijd over voor het geven van goed financieel advies gebaseerd op betrouwbare informatie. Meer informatie over Ockto voor financieel adviseurs is te vinden op onze zakelijke pagina.

Actueel