Cliëntinformatie verzamelen in de SCOPE KYC Portal

Met trots kunnen wij melden dat SCOPE FinTech Solutions en Ockto een pilot traject hebben lopen. Door een koppeling tussen de SCOPE KYC Cloud Portal en Ockto verzamelen consumenten eenvoudig hun gegevens. Vervolgens worden deze met een druk op de knop digitaal gedeeld met de adviseur.

Pilot

Het pilot traject is op 1 oktober 2018 gestart. Deze zal in samenwerking met een aantal geselecteerde SCOPE klanten worden doorlopen.

De koppeling tussen het Ockto platform en het SCOPE KYC CloudPortal biedt voor zowel de cliënt als de financiële dienstverlener enorme voordelen. Het is een stuk eenvoudiger om informatie die nodig is in het Know Your Customer inventarisatie in te voeren en te onderhouden.

Aanleiding

Het uitvoeren van de Know Your Customer inventarisatie is een wettelijke verplichting vanuit MiFID voor een beleggingsadvies. Dit is in het belang van zowel de cliënt als de adviseur. Hierdoor is dat de basis onder het beleggingsadvies nauwkeurig en goed. Desondanks blijkt dat het in de praktijk veel tijd kost om alle informatie te vergaren, netjes vast te leggen en hierbij niets over het hoofd te zien.

SCOPE werkt voortdurend aan het makkelijker, sneller en kwalitatief beter invoeren en verwerken van de data uit het inventarisatie proces. Onderdeel hiervan is het verkennen van de markt op componenten die kunnen bijdragen aan deze doelstelling, zoals met Ockto.

Ockto voor SCOPE

Met Ockto verzamelt de consument eenvoudig zijn of haar eigen gegevens bij de overheid en financiële instellingen en deelt ze digitaal met de adviseur. Vervolgens kan de adviseur deze informatie gebruiken in het Know Your Customer inventarisatie proces.

Dit scheelt de consument en adviseur veel tijd die anders besteed wordt aan het zoeken, verzamelen, invullen en controleren van al deze informatie.  

Ook voorafgaand aan het periodieke review gesprek over het risicoprofiel en de daaraan gekoppelde beleggingsportefeuille kunnen op dezelfde wijze geüpdate worden. Zo kan het review gesprek plaatsvinden op basis van een geactualiseerd KYC dossier.

Geïnteresseerd?

De verwachting is dat het pilot traject aan het einde van het vierde kwartaal van 2018 wordt afgerond. Per 1 januari 2019 wordt de oplossing waarschijnlijk voor de rest van de markt beschikbaar. Geïnteresseerden in het inzetten van de combinatie van SCOPE KYC en Ockto kunnen zich hiervoor aanmelden bij SCOPE FinTech Solutions via www.scope.nl.

Actueel