Ook de Consumentenbond raadt Ockto aan om vertraging hypotheekaanvraag te voorkomen

“Het is de enige factor waar je zelf invloed op hebt.”

Steeds meer partijen zien de meerwaarde van Ockto. Zo ook de Consumentenbond. Op www.consumentenbond.nl bieden ze consumenten een stappenplan om snel een hypotheek te regelen. 

De Consumentenbond: “Het hele hypotheektraject duurt gemiddeld 2 maanden. Een spannende periode voor de consument, die eigenlijk niets anders kan doen dan afwachten.”. 

Vertraging voorkomen

Het aanleveren van de benodigde documenten is één van de belangrijkste zaken waardoor hypotheekaanvragen vertraging oplopen. Tegelijkertijd kan hier het verschil gemaakt worden. De Consumentenbond: “Het is de enige factor waar je zelf invloed op hebt”.

Met Ockto snel het papierwerk regelen

Door een adviseur te kiezen die gebruik maakt van een verzamel-app als Ockto kan de consument dit traject bespoedigen. “Niet alleen worden gegevens middels DigiD in een paar minuten bij de oorspronkelijke bron opgehaald, ook kunnen deze direct worden ingelezen in de adviessoftware van de adviseur. Bijvoorbeeld in de pakketten van Figlo en Adviesbox”, aldus Paul Janssen, Product Director bij Ockto.

Ockto gaat verder dan alleen hypotheken

Niet alleen de aanvraag van hypotheken wordt bespoedigd met Ockto. Bij steeds meer (financiële) processen wordt de verzamel-app van Ockto ingezet. Janssen; “Naast de hypotheekmarkt helpen we ook organisaties met het ophalen van consumentendata voor private lease, consumptief krediet, de huursector, bijzonder beheer, en sinds kort ook bij echtscheidingsadvocaten”.


Meer informatie

Ockto is er zowel voor de grote organisaties als voor zelfstandig adviseurs. Naast volledige integraties is het met Ockto Connect mogelijk direct aan de slag te gaan. 
Neem voor meer informatie over de mogelijkheden met Ockto contact op met Auke Dirkmaat via 06 303 177 11 of adirkmaat@ockto.nl. 

Actueel