‘2019 zal het jaar van de QR-codes worden’

De QR code wordt op steeds meer plekken van toegevoegde waarde. De techniek bestaat al een tijdje, maar de echte praktische toepassing voor de consument moest zich lange tijd nog bewijzen.

Met Ockto gebruiken wij de QR-techniek al enige tijd. De consument scant de QR-code die hij van zijn financieel adviseur krijgt en haalt zo makkelijk alle gegevens op die de adviseur nodig heeft. Denk aan gegevens van de Belastingdienst, pensioen(en), het UWV, etc.

Nu wordt de QR-techniek ook op steeds meer plekken gebruikt als manier om te betalen. In België wordt dit al op veel plekken gebruikt, in Nederland is dat nog een stuk minder. Maar de verwachting is dat ook dit gaat veranderen. Lees meer hierover in dit artikel van de NOS.

Goed om te zien dat de QR techniek op steeds meer plekken wordt toegepast, en dus ook steeds laagdrempeliger wordt voor de consument.

Actueel