OSRE Woningdossier: Documenten uploaden verleden tijd

OSRE Woningdossier zet Ockto in voor inventarisatiefase

Ockto sluit een overeenkomst met Proptech bedrijf OSRE Woningdossier. Door middel van deze samenwerking wordt het verzamelen en uploaden van documenten door kandidaat huurders geregeld via de Ockto-app. Inschrijven op nieuwbouw en bestaande huurwoningen middels het OSRE Woningdossier wordt zo nog makkelijker. 

Krachtenbundeling

De samenwerking tussen OSRE en Ockto is een belangrijke ontwikkeling voor OSRE in de vastgoedbranche. Door inzet van de Ockto-app wordt een flinke sprong gemaakt richting het efficiënter maken van het verhuurproces. Het wordt mogelijk om zonder handmatig werk, kandidaat huurders te onboarden en te toetsen.

In 5 minuten alles aangeleverd

Auke Dirkmaat, Salesmanager Ockto: “Veel mensen vinden het knap lastig om alle benodigde documenten te verzamelen. Je moet veel documenten uploaden, zoals loonstrookjes en bankafschriften. Een heel gedoe. Dat is straks verleden tijd!”. Ockto zorgt ervoor dat de consument veilig, snel en simpel financiële informatie over zijn of haar huishouden kan verzamelen en delen. Via de app van Ockto is dit in 5 minuten geregeld.

Foto: Jeroen Kuiper (Aareon), Robert Harreman (Ockto), Arjan van Meer (OSRE), Auke Dirkmaat (Ockto), Jurjen Thomas (OSRE)

Dataminimalisatie

In de huidige situatie worden via de aangeleverde documenten ook veel gegevens gedeeld die niet noodzakelijk zijn voor de toetsing van de kandidaat huurder. Met Ockto wordt ervoor gezorgd dat alleen die gegevens worden doorgezet die ook daadwerkelijk voor de toetsing nodig zijn. Daarnaast is OSRE volledig AVG Compliant, hiermee wordt de privacygevoelige informatie van de kandidaat huurder beschermd.

Overzicht te vervallen documenten

Door de inzet van de Ockto-app binnen het OSRE Woningdossier krijgen vastgoedprofessionals snel en efficiënt inzicht in de data van de huurder en kan het beoordelingsproces betrouwbaar en soepel verlopen. Na de toekenning aan Ockto van een PSD2-vergunning door DNB kan in 2020 het beoordelingsproces verder worden geoptimaliseerd met banktransactie informatie en daarmee nog verder worden verbeterd.

Over OSRE

Het (ver)kopen of (ver)huren van vastgoed objecten slimmer maken. Zo slim dat er straks geen menselijk handelen nodig is voor de hele transactie van het moment van inschrijving tot de financiële afhandeling. Met die visie vernieuwde OSRE hun multi-side SaaS-platform, het Woningdossier, waarmee ze vastgoed aan huurders en kopers koppelen. Sinds april 2019 is OSRE de samenwerking aangegaan met Aareon, zij zijn een toonaangevende leverancier van gespecialiseerde software voor de vastgoedsector.

Actueel