Florius vernieuwt hypotheekproces met Ockto

Verhogen van een Florius Hypotheek is nu mogelijk zonder aanlevering van stukken

Vanaf vandaag is het bij Florius mogelijk om een hypotheek te verhogen, zonder dat de klant stukken hoeft aan te leveren. Florius realiseert als eerste in de markt een verhoging op basis van brondata. Dit is voor zowel klant als adviseur een grote stap in het vereenvoudigen van het aanvragen van een hypotheek. 

Geen stukken meer aanleveren

Florius verkrijgt na toestemming van de klant via Ockto de klantgegevens die nodig zijn voor het verhogen van een hypotheek. Uit bijvoorbeeld MijnOverheid en het UWV. Hierdoor wordt de aanlevering van stukken zoals bijvoorbeeld een identiteitsbewijs of werkgeversverklaring veelal overbodig.

Voor de klant betekent dit dat hij minder moeite hoeft te doen om allerlei documenten te verzamelen. Voor de adviseur zorgt dit voor minder administratieve rompslomp. Florius bouwt aan een zo klantvriendelijk mogelijk aanvraagproces, zowel voor de klant als de adviseur. Deze ontwikkeling is de volgende stap in het digitaliseren van een hypotheekaanvraag.

Eerste geldverstrekker

Florius is de eerste geldverstrekker in Nederland die het verhogen van hypotheken accepteert op basis van brondata in plaats van aan te leveren stukken. Karin Polman, directeur van Florius: ‘Wij zetten hiermee een belangrijke stap in het digitaliseren van het aanvraagproces voor hypotheken. Door het vervangen van documenten door brondata kunnen we huizenbezitters veel beter faciliteren. We vragen niet om allerlei stukken terwijl niet altijd duidelijk is voor de klant waarvoor het nodig is. Ook kunnen we adviseurs beter ondersteunen door het verminderen van administratieve rompslomp. En door accepteren op basis van data wordt het in de toekomst mogelijk te kijken naar het toekomstperspectief van de klant. Ik ben er trots op dat Florius als voorloper in de digitalisering het verhogen op basis van brondata mogelijk heeft gemaakt.’. Het vernieuwde hypotheekproces geldt voor alle verhogingen.

Actueel