Ockto en Invers slaan handen ineen en maken compleet financieel profiel mogelijk

Dankzij de samenwerking tussen Ockto en Invers is het nu mogelijk om overheidsbronnen en gecategoriseerde banktransacties te combineren met als doel om een zo compleet mogelijk financieel profiel te maken van de consument. Beide partijen streven ernaar dat consumenten op een eenvoudige en veilige manier een nauwkeurig financieel profiel op zowel persoons- als huishouden-niveau moeten kunnen samenstellen. Hiermee wordt de financiële dienstverlening laagdrempeliger, efficiënter en relevanter wordt voor alle betrokken partijen.

Financieel advies nog beter afgestemd

De combinatie van overheidsgegevens en gecategoriseerde banktransacties zorgt ervoor dat financieel advies en producten nog beter afgestemd kunnen worden op de consument. Deze combinatie zorgt er bijvoorbeeld voor dat we netto-inkomsten kunnen combineren met inkomsten bekend bij de overheid. Maar ook roodstanden, verzekeringen en andere vaste uitgaven (zoals alimentatie) in kaart kunnen brengen.

Klantbehoefte vervuld 

Robert Harreman, algemeen directeur Ockto: ‘wij leveren al diverse jaren brondata aan spelers binnen diverse branches, zoals hypotheken, pensioen, kredieten, huur en lease. Met de toevoeging van gecategoriseerde banktransacties voorzien wij in een grote behoefte van onze klanten. Met de LinX-service van Invers hebben wij toegang tot bewezen geavanceerde functionaliteit en zullen wij in de zomer onze eerste klanten voorzien van deze uitbreiding’.

Bart den Hollander, CEO Invers: ‘Sinds wij vorig jaar onze PSD2 vergunning kregen, leveren wij aan meer en meer Partners onze LinX-service voor het ophalen, verrijken en analyseren van banktransacties. Wij zijn zeer content dat Ockto ook voor ons gekozen heeft. Wij zien de logische combinatie van via DigiD toegankelijke databronnen enerzijds, en verrijkte banktransacties anderzijds, als perfecte ingrediënten voor tal van proposities. Ockto heeft dagelijks vele gebruikers; via deze weg komt onze bewezen technologie ook ter beschikking van die partijen’.

Over Invers

Invers ontwikkelt slimme technologie om financiële data te analyseren en levert deze o.a. aan banken en financiële instellingen. Als eerste niet-bank in Nederland, kreeg Invers vorig jaar een PSD2-AISP-vergunning van De Nederlandsche Bank. Nu haalt het – na toestemming van een rekeninghouder – automatisch alle banktransacties op via de PSD2 koppelingen die het heeft met NL en BE banken. Vervolgens herkent het tot 95% van alle inkomsten- en uitgaven, verrijkt deze in een split second met o.a. categorieën en leveranciersinformatie. Hiermee maakt het allerlei financiële analyses; van een bestedingsprofiel of inkomsten lasten toets tot een cashflow prognose voor de komende maand. De brei aan data van bankgegevens wordt omgezet in een gestructureerd, begrijpelijk en bruikbaar financieel profiel. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Auke Dirkmaat, Sales Manager 
E-mail: adirkmaat@ockto.nl 

Actueel