MyData Global waardeert Ockto met de status: MyData Operator 2020

Eerder dit jaar heeft Ockto zich aangesloten bij de internationale non-profitorganisatie MyData Global. Een organisatie met zo’n 400+ leden en 100 partners die allemaal een gemeenschappelijk doel hebben, namelijk het recht op zelfbeschikking met betrekking tot persoonlijke gegevens van consumenten op een ethische manier te verbeteren.

Organisaties die de MyData Operator 2020-status aanvragen, moeten aantonen hoe hun oplossing de mens centraal stelt om regie op zijn gegevens te hebben en hoe de gegevens en waarde door hun ecosystemen stromen. Om in aanmerking te komen voor de prijs moeten deze organisaties aantonen hoe hun diensten de potentie hebben om samen te werken met gegevensbronnen, instellingen die gegevens gebruiken en met andere operators.

Paul Janssen, Product Director van Ockto: “Ik ben enorm trots op deze erkenning. Deze nieuw verkregen status en award is een compliment voor de manier waarop wij in alle geledingen van ons bedrijf omgaan met het verwerken van persoonlijke gegevens van consumenten. Het is fijn om te constateren dat onze visie met betrekking tot het vergaren en delen van persoonlijke gegevens onder regie van de persoon klopt en ook internationaal past.”

Meer informatie over onze nieuw verkregen status en de Mydata Global organisatie vind je via deze link: https://mydata.org/operators/

Actueel