Ook Obvion accepteert brondata via Ockto

Met ingang van 19 oktober 2020 accepteert Obvion brondata via Ockto bij het beoordelen van hypotheekaanvragen. Het gaat in eerste instantie om data van UWV en Mijnpensioenoverzicht.nl. Dat betekent dat het handmatig aanleveren van het UWV verzekeringsbericht en MijnPensioenOverzicht (MPO) voor de hypotheekaanvraag overbodig is. Daarmee zet Obvion weer een mooie nieuwe stap in het digitaliseren van
het hypotheekaanvraag proces.

Intermediairs kunnen consumenten via Ockto op een eenvoudige, veilige en efficiënte manier uit verschillende bronnen gegevens laten ophalen die zij nodig hebben voor het maken van het hypotheekadvies.

Peter Dijks, CCO Obvion: “Door gebruik te maken van brondata in plaats van het toesturen van documenten verloopt een hypotheekaanvraag een stuk soepeler, wat voor de consument en adviseur een betere ervaring oplevert. Hiermee zetten we weer een mooie stap in het verder
digitaliseren van het hypotheekaanvraag proces.”

Bij deze eerste lancering met de acceptatie van brondata van UWV en Mijnpensioenoverzicht.nl monitort Obvion de werking in de praktijk en of eventuele verbeteringen nodig zijn. Aan de hand van de bevindingen bepaalt Obvion of data van meerdere bronnen kunnen worden toegevoegd via Ockto.

Over de Ockto Brondata Service

Steeds meer partijen bieden mogelijkheden aan om digitaal informatie te delen, maar vaak ieder op zijn eigen manier. Daarom heeft Ockto samen met diverse ketenpartners de Ockto Brondata Service (OBS) ontwikkeld. Met deze nieuwe standaard kan de consument zijn data veilig delen met
verschillende partijen binnen de hypotheekketen.

Meer weten over de Ockto Brondata Service? Neem contact op met Gert Vasse.

Actueel