Ockto zet met Erik van der Mars stappen richting internationalisatie

Erik van der Mars is per 1 februari gestart bij Ockto als Director International Operations. Hij gaat zich richten op het vormgeven van de Ockto dienstverlening in Europa en het opzetten van de internationale organisatie.

Ockto stelt consumenten in staat om veilig persoonsinformatie te delen met dienstverleners die deze informatie nodig hebben. Nederlandse klanten zien de Ockto dienstverlening ook graag in het buitenland beschikbaar komen. Hier speelt Ockto met de internationalisatieplannen op in. Dit is onder andere mogelijk met de introductie van Europese wetgeving zoals de AVG, PSD2, EIDAS en de nieuwe EU Data Governance Act.

Robert Harreman, CEO van Ockto: ‘We zijn al enige tijd aan het broeden op het internationaliseren van onze dienstverlening. Natuurlijk moesten we daarvoor eerst in Nederland een goede basis leggen. Nu is het voor ons het moment om de eerste stappen richting het buitenland te zetten. We zijn blij dat we Erik daarvoor hebben kunnen aantrekken.’

De afgelopen 15 jaar is Van der Mars actief geweest binnen de fintech sector. De laatste jaren waren zijn werkzaamheden vooral gericht op het laten groeien van platformen in de e-Invoicing en Payments markten.

Van der Mars: ‘Ik kijk er naar uit om de innovatieve dienstverlening van Ockto te introduceren in landen als Duitsland en Frankrijk; zowel voor de consument als de financiële dienstverlener digitaliseren en vereenvoudigen we met het Ockto platform de gegevensuitwisseling voor diverse financiële processen. Denk hierbij aan het afsluiten van een hypotheek, of het verbeteren van KYC-processen. Niet alleen Nederlandse consumenten en dienstverleners zijn hier blij mee, ook in de landen om ons heen willen ze af van het zoeken in schoenendozen en rondschuiven van papier.’

Actueel