Woonnu hypotheekaanvraag nog sneller beoordeeld door gebruik brondata

Vanaf vandaag, 4 februari, accepteert ook Woonnu brondata via Ockto bij het beoordelen van hypotheekaanvragen. Hierdoor versnelt het hypotheektraject doordat er 2 documenten minder aangeleverd hoeven te worden, de gegevens in één keer goed zijn en ze gemakkelijk digitaal kunnen worden opgehaald en aangeleverd bij Woonnu. Het gaat om data van UWV, Mijnpensioenoverzicht.nl en MijnOverheid.nl. Dat betekent dat het handmatig aanleveren van de werkgeversverklaring en Mijnpensioenoverzicht (MPO) voor de hypotheekaanvraag overbodig is. Een flinke stap in de digitalisering van de hypotheekaanvraag bij Woonnu.

Snel een volledig klantbeeld

Intermediairs kunnen met Ockto hun klanten op een eenvoudige, veilige en efficiënte manier gegevens laten aanleveren die zij nodig hebben voor het maken van het hypotheekadvies, de inventarisatie. Niet alleen van het UWV en Mijnpensioenoverzicht.nl, maar ook van MijnOverheid.

Hypotheekacceptatie op basis van brondata

Woonnu en hypotheekverwerker Quion zetten met het gebruik maken van brondata via Ockto een stap in het versnellen van het hypotheekacceptatieproces. Op deze manier hoeven er minder documenten los aangeleverd te worden, wat de foutkans verkleint. Bij Woonnu gaat het om de werkgeversverklaring en het pensioenoverzicht, daarbij hoeft het legitimatiebewijs pas bij het bindend kredietaanbod aangeleverd te worden. De stukkenlijst geeft vervolgens aan welke documenten nog wel aangeleverd moeten worden.

Toekomstbeeld: documentloze hypotheekacceptatie

Woonnu streeft naar een zo volledig mogelijke digitalisering van de hypotheekaanvraag. Dit is een eerste stap in deze richting. Op termijn zullen er meer gegevens op basis van brondata gevalideerd kunnen worden. Het doel is te komen op een hypotheekacceptatie zonder losse documenten.

Over de Ockto en de Brondata Service

Steeds meer partijen bieden mogelijkheden aan om digitaal informatie te delen, maar vaak ieder op zijn eigen manier. Daarom heeft Ockto samen met diverse ketenpartners de Brondata Service ontwikkeld. Met deze nieuwe standaard kan de consument zijn data veilig delen met verschillende partijen binnen de hypotheekketen.

Over Woonnu

Woonnu B.V. is een Nederlandse hypotheekaanbieder opgericht in 2020 en is een zelfstandige dochter van Nationale-Nederlanden Bank N.V. (NN Bank). Woonnu biedt eigentijdse hypotheekoplossingen voor de aankoop en/of verduurzaming van woningen en beloont duurzaam wonen met een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente. Met Woonnu speelt NN Bank in op de toenemende vraag naar platformen waarbij institutionele investeerders in de Nederlandse hypotheekmarkt kunnen stappen. Het is een hybride regie platform, waarbij financiering niet alleen komt vanuit investeerders. Ook NN Bank zelf is investeerder. Als platform biedt Woonnu hiermee investeerders de mogelijkheid om samen de vergroening van de Nederlandse woningmarkt te financieren.

Actueel