Ockto in de huursector

Verhuurders van woningen hebben persoonsinformatie nodig van potentiële huurders voordat zij een woning aan hen kunnen toekennen. Denk hierbij aan de identiteit van de woningzoekende, de woonhistorie, eventuele schulden, een werkgeversverklaring en het inkomen.

Het aanleveren van deze informatie betekent voor veel huurders flink wat gedoe. Het controleren van de aangeleverde informatie kost de verhuurder veel tijd, is fraudegevoelig en brengt AVG compliancy risico’s met zich mee omdat vaak te veel persoonsinformatie op een ongecontroleerde wijze wordt aangeleverd.

Met Ockto is dit verleden tijd. Als een woningzoekende zijn informatie via Ockto aan de verhuurder aanlevert, is het meeste werk gedaan.

Voordelen

✔ Veilig en eenvoudig alle benodigde gegevens
✔ Aanzienlijk sneller, voor consument én verhuurder
✔ Gegevens uit betrouwbare bronnen
✔ AVG-proof

Met Ockto hoeven bewijsstukken door de woningzoekende niet meer aangeleverd te worden en kunnen verhuurders direct vaststellen of een potentiële huurder in aanmerking komt voor een woning.

Dit spaart de woningzoekende veel tijd, reduceert de doorlooptijd van een huurdersacceptatie tot enkele minuten, verkleint de mogelijkheid van fraude, zorgt ervoor dat alleen die persoonsgegevens worden verstrekt die ook daadwerkelijk nodig zijn én levert een significante kostenbesparing op.

Bovendien geeft het de verhuurder de mogelijkheid om alleen die informatie op te vragen die voor het proces benodigd is. Daarmee wordt recht gedaan aan de bescherming van persoonsgegevens.


Aan de slag met Ockto

Om Ockto goed te implementeren in de gewenste klantreis bieden wij standaard ondersteuning aan. Onze experts gaan samen met u zorgen dat Ockto functioneel op de juiste plek in de klantreis wordt aangesloten. Daarnaast begeleiden we tevens de technische aansluiting via een beveiligde mutual SSL-verbinding.


Meer weten?

Meer weten over het inzetten van Ockto in de huursector? Neem contact met ons op.

  • Gebruik gegevens: de door je ingevoerde gegevens gebruiken wij alleen ten behoeve van het afhandelen en opvolgen van je bericht.


Partners

Actueel