Brondata Service

Hypotheekacceptatie op basis van de Ockto dataset

Met de Ockto Brondata Service wordt de dataset van een klant veilig digitaal gedeeld met verschillende partijen binnen de hypotheekketen. Steeds meer hypotheekverstrekkers zijn aangesloten op de Brondata Service.

Voordelen

  • Minder losse documenten op te vragen en aan te leveren.
  • Het hypotheektraject gaat sneller voor alle partijen.
  • De Brondata Service is de nieuwe standaard in de keten. Steeds meer hypotheekverstrekkers, adviespakketten en andere partijen sluiten zich aan.


Minder losse documenten

Voor een goed adviesgesprek heb je als adviseur veel gegevens nodig van je klant. Wanneer je de klant vraagt deze gegevens aan te leveren via de Ockto-app kunnen deze gegevens zowel door jou voor het adviesgesprek gebruikt worden, als door een hypotheekverstrekker voor de hypotheekacceptatie. Hierdoor hoeven er minder losse documenten aangeleverd te worden bij een hypotheekaanvraag. De werkgeversverklaring en het pensioenoverzicht komen bijvoorbeeld al te vervallen.

Sneller & makkelijker

Bij een hypotheekaanvraag worden de opgehaalde gegevens via de Brondata Service veilig als dataset gedeeld met de hypotheekverstrekker. Hier zorgt je adviessoftware voor. Het hypotheekproces wordt zo een stuk makkelijker en sneller voor alle partijen. Doordat er wordt gewerkt met gevalideerde gegevens direct uit de overheidsbron worden er geen verkeerde gegevens of onvolledige documenten aangeleverd. Een hogere ‘First Time Right’ dus. En de gegevens worden digitaal ingelezen in de systemen. Dit scheelt alle partijen in de keten veel tijd.

Alles binnen de strikte normen van wet- en regelgeving

De Brondata Service zorgt ervoor dat de hypotheekverstrekker de dataset van Ockto ook op kan halen voor de hypotheekacceptatie. Uiteraard alleen na toestemming van jouw klant en binnen de strikte normen van wet- en regelgeving. Die bepaalt uiteindelijk welke partijen er inzage hebben in de aangeleverde data. Na aanlevering geeft Ockto hypotheekverstrekkers 90 dagen de tijd om deze gegevens voor de acceptatie op te halen.

Steeds meer partijen sluiten zich aan

De Brondata Service is de nieuwe standaard in de keten voor gegevensuitwisseling. En dit doen we samen; steeds meer hypotheekverstrekkers, adviespakketten en andere partijen in de keten sluiten zich aan. Onderstaand een overzicht van de aangesloten partijen.

Meer weten? Neem contact op met Ockto.


Alle ketenpartners

Actueel