Ockto in de hypotheeksector

Het aanvragen van een nieuwe hypotheek is voor consumenten een tijdrovend proces. Voordat iemand zekerheid krijgt over het kunnen verkrijgen van de hypotheek, moeten er gemiddeld 15 bewijsstukken worden aangeleverd, zoals een kopie paspoort, een salarisstrook, een echtscheidingsconvenant, een werkgeversverklaring, etc.

Hypotheekadviseurs en geldverstrekkers besteden per hypotheekaanvraag dan ook zo’n 20 uur om zeker te stellen dat de consument alle bewijsstukken goed aanlevert, het controleren en verwerken hiervan.

Voordelen

✔ Aanzienlijk sneller, voor consument én adviseur
✔ Losse bewijsstukken niet meer nodig
✔ HDN integratie
✔ Koppeling met adviespakketten

Met Ockto is dit verleden tijd. Als een consument zijn informatie via Ockto bij de hypotheekadviseur aanlevert is het meeste werk gedaan. Veel geldverstrekkers voeren de hypotheekacceptatie deels al uit op basis van via Ockto aangeleverde brondata. Veel bewijsstukken hoeven daardoor niet meer aangeleverd te worden door de consument. Binnen afzienbare tijd zullen hypotheken dan ook volledig op basis van via Ockto aangeleverde informatie verstrekt worden.

Dit spaart de consument veel gedoe, het reduceert de doorlooptijd van een hypotheekaanvraag tot enkele minuten, verkleint de mogelijkheid van fraude, zorgt ervoor dat alleen die persoonsgegevens worden verstrekt die ook daadwerkelijk nodig zijn én levert een significante kostenbesparing op in de hypotheekketen.

HDN integratie

Ockto is stevig geïntegreerd in het Hypotheek Data Netwerk (HDN) en heeft aansluitingen gerealiseerd met alle servicers (Quion, Stater en Llink) en geldverstrekkers.

Bovendien geeft het adviespraktijken en aanbieders de mogelijkheid om alleen die informatie op te vragen die hun proces is benodigd. Daarmee wordt recht gedaan aan de bescherming van persoonsgegevens.


Koppelingen softwarepakketten

Ockto heeft diverse koppelingen met voor hypotheekadvies belangrijke softwarepakketten

Hypotheekadviessoftware

  • Adviesbox
  • Dias Advies
  • Figlo
  • Findash
  • Findesk
  • Finrust

CRM pakketten

  • Elements
  • Accelerate

Aan de slag met Ockto

Ockto voor zelfstandig adviseurs

Acceptatie op basis van brondata

Implementatie in uw customer journey


Meer weten?

Meer weten over het inzetten van Ockto in de hypotheekketen? Neem contact met ons op.

  • Gebruik gegevens: de door je ingevoerde gegevens gebruiken wij alleen ten behoeve van het afhandelen en opvolgen van je bericht.


Partners

Actueel