Identificeren met Ockto-ID

Om klant te mogen worden moet een consument zich bij veel organisaties eerst identificeren. In de fysieke wereld kan dat door een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs te tonen. In de online-wereld is persoonsidentificatie een meer complexe en fraudegevoelige activiteit.

Ockto heeft daartoe een identificatie module ontwikkeld, Ockto-ID. Deze kan door instellingen worden ingezet om klanten waterdicht te identificeren.

Voordelen

✔ Betrouwbare online identificatie
✔ Waterdichte identiteitcheck
✔ Identiteit vastgesteld met DigiD, ID-bewijs en telefoon

Hoe werkt Ockto Identificatie?

Een consument maakt binnen Ockto een foto van zijn ID-bewijs. Deze foto wordt op echtheid gecontroleerd met behulp van software van Mitek. Vervolgens logt de consument in met zijn DigiD. De informatie uit de Basisregistratie Personen (BRP) wordt dan vergeleken met de informatie van het ID-bewijs. Indien dit niet overeenkomt wordt hier een melding van gemaakt. De identiteit van een persoon wordt op deze manier vastgesteld op basis van zijn DigiD inloggegevens, telefoon en ID-bewijs.

Ockto-ID kan als losse module worden ingezet, maar kan ook in combinatie met andere databronnen worden afgenomen. Identificatie wordt daarmee onderdeel van een bredere dataset waarmee een acceptatieproces klantvriendelijk kan worden gedigitaliseerd.


Aan de slag met Ockto-ID

Om Ockto-ID goed te implementeren in de gewenste klantreis bieden wij standaard ondersteuning aan. Onze experts gaan samen met u zorgen dat Ockto functioneel op de juiste plek in de klantreis wordt aangesloten. Tevens begeleiden we de technische aansluiting via een beveiligde mutual SSL-verbinding.


Meer weten?

Meer weten over het Ockto-ID? Neem contact met ons op.

  • Gebruik gegevens: de door je ingevoerde gegevens gebruiken wij alleen ten behoeve van het afhandelen en opvolgen van je bericht.


Partners

Actueel