Online identificatie: eenvoudig en compliant met OcktoID

In veel processen moeten klanten zich identificeren. Het is nu nog gebruikelijk om dit te doen met behulp van een kopie legitimatiebewijs. In sommige gevallen moet een persoon zelfs nog met een legitimatiebewijs fysiek langskomen. Dit staat een volledig digitale onboarding in de weg, terwijl online georiënteerde consumenten hier juist grote behoefte aan hebben.

Met OcktoID kun je iemand eenvoudig en betrouwbaar online identificeren. We gebruiken DigiD en iDIN gecombineerd, waardoor fraude zeer onwaarschijnlijk wordt.

Online identificatie: eenvoudig en compliant met OcktoID

Wat is OcktoID?

· Eenvoudig en compliant online identificeren

· Geverifieerde gegevens uit BRP en iDIN

· Digitale identiteitsverificatie conform Wwft/AML

· eIDAS niveau Substantieel

· Alle attributen voor identificatie naar AML wetgeving

Met OcktoID kan een persoon een betrouwbare identiteit verstrekken op basis van de combinatie van het publieke eID DigiD en het private eID iDIN. De combinatie van deze twee geeft een unieke set geverifieerde persoonsgegevens uit de Basisregistratie Personen in combinatie met de bevestiging van de identiteit door een bank.

Zo wordt met Ockto een uitstekende digitale identiteitsverificatie geleverd die voldoet aan alle eisen om een bankrekening te kunnen openen, een huis te kunnen huren of kopen of een auto te kunnen leasen. Niet alleen heeft identiteitsverificatie met iDIN het eIDAS betrouwbaarheidsniveau Substantieel, ook worden door combinatie met gegevens uit het BRP en alle benodigde attributen meegeleverd die nodig zijn om aan de wettelijke eisen voor KYC-programma’s te voldoen.

De opgehaalde gegevens worden als gestructureerd databestand geleverd, en als overzichtelijke PDF.

Cross check iDIN en BRP maakt fraude zeer onwaarschijnlijk

Naast het leveren van de opgehaalde persoonsgegevens doet OcktoID ook een cross-check op de gegevens om te verifiëren of de belangrijkste persoonsgegevens bij de Basisregistratie Personen (BRP) en iDIN aan elkaar gelijk zijn. OcktoID meldt het wanneer er een match is, of geeft aan waar de afwijkingen zitten.

Door op de iDIN identiteitskenmerken een cross-verificatie met de gegevens uit de BRP te doen wordt online identificatie met OcktoID nog veiliger en betrouwbaarder. Het betrouwbaarheidsniveau wordt als het ware substantiëler dan substantieel.

Online identificatie & verificatie conform AML

Sinds AML5 mag een elektronisch identificatiemiddel (eID) gebruikt worden voor de identificatie en verificatie van een persoon, zolang deze aan het eIDAS betrouwbaarheidsniveau Substantieel voldoet. Elektronische identificatie via iDIN voldoet hieraan, onderschreven door De Nederlandsche Bank (DNB).

New call-to-action

De belangrijkste voordelen op een rij

· Veilig: geen kopietjes paspoort met AVG onvriendelijke BSN en pasfoto meer nodig

· Vertrouwd: de combinatie iDIN en DigiD maakt fraude zeer onwaarschijnlijk

· Compleet: alle benodigde persoonsgegevens, cross-verified

· Compliant: compliant met Wwft en Sanctiewet

· Eenvoudig: met Ockto inloggen via de bank en met DigiD volstaat

· Enorm bereik: met iDIN kan vrijwel iedereen met een Nederlandse bankrekening zichzelf online identificeren en bijna alle inwoners van Nederland staan geregistreerd in de BRP

· Real-time: direct uitsluitsel van de online identificatie en verificatie

· Efficiënt: minder handmatige handelingen en processen nodig

· Toekomstbestendig: gereed voor het ondersteunen van additionele digitale identificatiemiddelen

Volledig digitale onboarding

Door OcktoID te combineren met andere Ockto databronnen is het voor een persoon zeer eenvoudig om alle voor een proces noodzakelijke persoonsgegevens in een keer snel, veilig en digitaal aan te leveren.

Processen zoals klant onboarding, klant acceptatie, remediation en KYC kunnen zo volledig digitaal afgehandeld worden.

Volledig digitale onboarding

Wil je meer weten?

Dan kom ik graag met je in contact! Laat je gegevens achter en je hoort zo snel mogelijk van me.

Auke Dirkmaat, Sales Manager Ockto

Auke Dirkmaat
Sales Manager Ockto

Actueel