Ockto: snel, makkelijk en veilig je gegevens delen

Veel instanties en dienstverleners vragen je om allerlei (financiële) gegevens aan te leveren. Dat kan bijvoorbeeld de bank zijn als je een hypotheek wilt afsluiten, een krediet aanvraagt of een spaarrekening opent. Dat kan ook je financieel adviseur zijn als hij een goed financieel advies voor je maakt, een woningbouw corporatie als je een woning wilt huren, een pensioenfonds om je inzicht te geven in je toekomstige inkomsten of een lease organisatie als je een auto wilt leasen.

Vaak gaat het dan om documenten en gegevens die je niet zo 1, 2, 3 klaar hebt liggen. Gegevens die de Belastingdienst bewaart, die bij het UWV, MijnOverheid, de Basisregistratie personen, het Kadaster, DUO, het WOZ-register of bij Mijnpensioenoverzicht.nl staan.

Een loonstrook hier, kopie ID-bewijs daar, een overzicht van je banktransacties. Al die gegevens verzamelen, dat vergt úren uitzoekwerk.

Makkelijk en snel aanleveren met een app

Als consument wil je het liefst voorkomen in allerlei ordners en online portalen hoeven te duiken om deze informatie te verzamelen. Je wilt makkelijk en snel alles aan kunnen leveren, bijvoorbeeld met een app.

Daarbij wil je er ook zeker van zijn dat je alleen die informatie deelt die de andere partij écht nodig heeft. En natuurlijk dat het veilig gebeurt.

Met de Ockto-app kun je op een veilige manier je persoonlijke gegevens delen met instanties die daar om vragen. Zo kan je met Ockto informatie verzamelen vanuit bijvoorbeeld het UWV, de Belastingdienst en de Basisregistratie Personen.

Deze informatie deel je vervolgens de dienstverlener die je om die gegevens heeft gevraagd. Met Ockto zit je zelf aan het stuur en bepaal je of de opgehaalde informatie wordt gedeeld.

Alleen gegevens delen met jouw dienstverlener

En als je klaar bent verwijdert Ockto al jouw persoonlijke gegevens. Alleen de partij waarnaar je ze hebt verstuurd heeft ze dan nog.

Ockto staat onder toezicht van de AFM en DNB en wordt inmiddels gebruikt door de meeste financiële instellingen en adviesketens in Nederland.

Actueel