Zakelijk

Digitaal gegevens verzamelen

Voor het aanvragen van een hypotheek of het maken van een financiële planning zijn veel gegevens nodig over de consument en zijn huishouden. Momenteel gaat er veel tijd verloren aan het zoeken, verzamelen, invullen en controleren van al deze informatie. Dit is kostbare tijd voor beide partijen gedurende het geven van financieel advies. Zonde, want deze informatie is gewoon digitaal beschikbaar bij de overheid en financiële instellingen.

Met Ockto kan de consument zelf zijn gegevens digitaal verzamelen. Dit doet de app onder andere via de websites van de Belastingdienst, het UWV, mijnpensioenoverzicht.nl en Mijn Overheid.

Snel en efficiënt gegevens verzamelen

Hoe werkt het precies? Een financieel adviseur genereert een QR code door een Ockto sessie te starten. De consument scant met de Ockto app de QR-code. Vervolgens wordt men gestuurd naar de betreffende website, zoals belastingdienst.nl. De klant logt in met zijn DigiD, waarna al zijn gegevens automatisch worden opgehaald. Na controle en toestemming van de klant wordt de data beschikbaar gemaakt voor de adviseur. Via een beveiligde verbinding ontvangt de adviseur vervolgens de data. Het proces verloopt dus een stuk efficiënter voor zowel de consument als de adviseur. Bovendien is er sprake van brondata. Dat betekent dat de data die Ockto verzamelt direct van de bron komen en dus geen fouten bevatten.

Waar kan je Ockto gebruiken

Met de volgende softwarepakketten kan je Ockto gebruiken om gegevens te verzamelen:
-Faster Forward Elements –
In het CRM pakket Elements van Faster Forward is Ockto beschikbaar voor gebruikers van Figlo en Adviesbox.

Binnenkort beschikbaar
-Figlo-
Op dit moment is het al mogelijk om een demoaccount aan te vragen voor Figlo gebruikers. Stuur hiervoor een e-mail naar: salessupport@figlo.com 

Gebruik je geen van de bovenstaande pakketten? Binnenkort kan iedereen gebruik maken van het Ockto platform
Met de Ockto app willen we goed financieel advies bereikbaar maken voor iedereen. Het Ockto transaction portal geeft alle financieel adviseurs in Nederland toegang tot het Ockto platform. Via dit platform kan een adviseur, die geen gebruik maakt van een aangesloten softwarepakket, eenvoudig een Ockto sessie starten en de benodigde data ontvangen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven? Bijvoorbeeld over de softwarepakketten waarin Ockto beschikbaar komt of de lancering van het Ockto transaction portal. Meld je hieronder aan voor onze update letter.

Laatste nieuws